Paleo diet... on a budget?

Tjo, tänkte skriva en enkel inköpslista för en billig och bra paleo diet, då det lätt kan bli dyrt om man inte proppar i sig mättande pasta och liknande.
Kött
Lövbiff
Tonfisk(billig i konservburk)
Sejfilé
Kyckling
Bacon
Räkor

Grönsaker och liknande
Fryst broccoli
Fryst sparris
Champinjoner
Morötter
Palsternacka
Sallad
Tomater
Lök

Nötter & bär
Frysta hallon/frysta blandbär (billigare)
Storpack valnötter
Solrosfrön

Annat
Kokosmjölk
Olivolja
Ägg
Frukt (apelsiner, bananer, äpplen)

Försök också att köpa det mesta ekologiskt och organiskt odlat, och så hög % på köttet som möjligt! Detta är endast ett urval hur en inköpslist skulle kunna se ut.

PS. Ingen förväntar sig att man ska vara 100% under 4 eller 6 veckor paleo, men försök göra ert bästa men några undantag är oundvikliga som t.ex. kaffe då och då. Peace! /Alvin

Kommentarer
Postat av: Mattias

Hmm! Svårt att äta paleo billigt. En rekommendation är väl att man skall försöka få i sig ca 1 g protein per kroppsvikt i amerikanska lbs. Jag väger 69 kg och det blir 152 lbs.

För att få i mig det kan jag t.ex. äta ca 700 g kyckling/lövbiff eller 4 burkar tonfisk. Billig kyckling kan du ibland få för ca 50 kr/kg, men då är det oftast 10-20% vatten i dessa förpackningar. Om det är rea på tonfisken så ligger kan en burk gå på 10 kr (140 g tonfisk) vilket ger ett pris på ca 71 kr/kg. Billig lövbiff kostar ca 99 kr/kg. Skulle du då bara äta lövbiff (för att enkelt kunna räkna på det) så kostar bara köttet 2079 kr per månad. (räknat på 30 dagar). Siffran för tonfisk och för kyckling (10% vatten) blir ca 1200 kr/mån. Skall man dessutom köpa ekologiskt och organiskt så ökar beloppet. Grönsaker ligger ju ofta på ett kilopris på 20-30 kr/kg och jag uppskattar att jag äter ca 700 g per dag. Det blir ca 450 kr/månad. Nötter ligger mellan 90-200 kr/kg. Kokosmjölk på 30-50 kr/l. Så det är inte lätt att äta paleo billigt.

2012-03-29 @ 01:57:24
URL: http://www.functionalfitness.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0